Forms4Tablet

Papierloos systeem voor Android OS tablets en smartphones

De Forms4Tablet oplossing is in eigen beheer ontwikkeld door Smart Form Solutions BV. Na uitgebreide interne en externe tests in samenwerking met onze klanten is er een volwaardig softwarepakket ontstaan. De basis is altijd uw eigen formulier op werkelijk formaat. Na een intake maken onze specialisten het formulier geschikt voor invoer via de tablet. Gebruik van verschillende type formulieren is geen enkel probleem, op een gebruiksvriendelijke manier start u het gewenste document. Een waardevolle functionaliteit is het toevoegen van een foto bij het formulier.

Voordelen

 • Papierloze oplossing
 • Snelheid van informatie overdracht
 • F4T Connect platform + aanverwante modules
 • Compatibiliteit

  De F4T app is geschikt voor Android OS apparaten met besturingssysteem 4.0.3

  “Minder handmatige fouten, waardoor onze klanten
  zijn voorzien van de juiste informatie”

  F4T App

  De gebruikers openen de F4T App en loggen in met een persoonlijke unieke PIN code. Hiervoor is geen internetverbinding vereist. Binnen de App wordt het speciaal voor hen ontwikkelde bedrijfseigen formulier(en) overzichtelijk getoond. Enkel voor het verzenden is een actieve verbinding met het internet vereist. De formulier data (PDF/XML/CSV) wordt in de meeste situaties bij de backoffice afgeleverd op een vast e-mailadres of FTP server.

  “Met de F4T App kan ik mijn werkbon op een natuurlijke manier invullen,
  zonder dat het stress oplevert.”

  Handtekening/schets

  Een formulier kan ontwikkeld worden met speciale velden voor het zetten van een handtekening of het maken van een schets. Deze worden separaat als JPG toegevoegd aan de formulier export. Het handtekening veld verplicht stellen is mogelijk, dit betekent dat zonder een handtekening het formulier niet verzonden kan worden. Een waardevolle optie is om het formulier op slot te zetten na het zetten van de handtekening. Hierdoor is het onmogelijk om het formulier nog aan te passen zonder eerst de handtekening te verwijderen.
  forms4tablet-handtekening (Small)

  Invoermethode

  Het formulier wordt ingevuld met behulp van het geïntegreerde toetsenbord van de tablet. U kunt de stylus gebruiken bij het zetten van de handtekening of het maken van een schets. Het is tevens mogelijk om een extern bluetooth toetsenbord te koppelen.

  Forms4Tablet-invoermethode

  Bijlage toevoegen (foto)

  Een foto, bestand of barcode kan heel eenvoudig worden gekoppeld worden aan het formulier. U kunt de camera openen vanuit de F4T App of u kunt een reeds genomen foto selecteren als bestand. De bijlage wordt als afzonderlijk bestand toegevoegd aan de formulier export, bijvoorbeeld als een .jpg bij een foto.

  forms4tablet-bijlage-toevoegen (Small)

  Calculaties in formulier

  Het is mogelijk om calculaties toe te voegen aan het formulier, denk hierbij aan het opstellen van een factuur waarbij automatisch de BTW wordt berekend en toegevoegd.

  calculaties

  Artikelen toevoegen via barcode scan

  Het is mogelijk om in het formulier op regelniveau een barcode te scannen en toe te voegen als tekst. Denk hierbij aan het registeren van gebruikte materialen. Voor het scannen wordt gebruik gemaakt van de interne camera van de tablet.

  forms4tablet-scan-toevoegen (Small)

  Verplichte velden

  Het is mogelijk om veldvalidatie toe te passen in het formulier. De F4T app meldt u direct indien er verplichte velden niet zijn ingevuld, hierdoor wordt uw formulier altijd compleet afgeleverd.

  Verplichte-velden