Formulier invullen via de TOPforms App

De gebruikers openen de App en loggen in met een persoonlijke unieke PIN code. Hiervoor is geen internetverbinding vereist. Binnen de App wordt het speciaal voor hen ontwikkelde bedrijfseigen formulier(en) overzichtelijk getoond. Enkel voor het verzenden is een actieve verbinding met het internet vereist. De formulier data (PDF/XML/CSV) wordt in de meeste situaties bij de backoffice afgeleverd op een vast e-mailadres of FTP server.

"Met de TOPforms App kan ik mijn werkbon op een natuurlijke manier invullen, zonder dat het stress oplevert."

Handtekening/Schets

Een formulier kan ontwikkeld worden met speciale velden voor het zetten van een handtekening of het maken van een schets. Deze worden separaat als JPG toegevoegd aan de formulier export. Het handtekening veld verplicht stellen is mogelijk, dit betekent dat zonder een handtekening het formulier niet verzonden kan worden. Een waardevolle optie is om het formulier op slot te zetten na het zetten van de handtekening. Hierdoor is het onmogelijk om het formulier nog aan te passen zonder eerst de handtekening te verwijderen.

Signature / Sketch

Invoermethode

Het formulier wordt ingevuld met behulp van het geïntegreerde toetsenbord van de tablet. U kunt de stylus gebruiken bij het zetten van de handtekening of het maken van een schets. Het is tevens mogelijk om een extern bluetooth toetsenbord te koppelen.

Input Source

Bijlage toevoegen (foto)

Een foto, bestand of barcode kan heel eenvoudig worden gekoppeld worden aan het formulier. U kunt de camera openen vanuit de App of u kunt een reeds genomen foto selecteren als bestand. De bijlage wordt als afzonderlijk bestand toegevoegd aan de formulier export, bijvoorbeeld als een .jpg bij een foto.

Add an attachment (picture)

Calculaties in formulier

Het is mogelijk om calculaties toe te voegen aan het formulier, denk hierbij aan het opstellen van een factuur waarbij automatisch de BTW wordt berekend en toegevoegd.

Calculations

Artikelen toevoegen via barcode scan

Het is mogelijk om in het formulier op regelniveau een barcode te scannen en toe te voegen als tekst. Denk hierbij aan het registeren van gebruikte materialen. Voor het scannen wordt gebruik gemaakt van de interne camera van de tablet.

Barcode Scan

Verplichte velden

Het is mogelijk om veldvalidatie toe te passen in het formulier. De App meldt u direct indien er verplichte velden niet zijn ingevuld, hierdoor wordt uw formulier altijd compleet afgeleverd.

Mandatory fields